Jag längtar någonstans, men jag vet inte vart ..

26 OKT 2012
Skrivet av :

Att leva med våld i en nära relation är vanligare än man tror. Tyvärr. Kvinnojouren i Älvsbyn bedriver ett viktigt arbete, och med hjälp av sponsorer anordnar de nu en gratis föreläsning som ger oss inblick i hur det är att vara drabbad.

Men ett destruktivt förhållande drabbar inte bara offret; även barn, nära anhöriga och vänner påverkas. Föreläsaren Helena Berggren, jurist och civilekonom vet. Hon har själv varit drabbad. Den sjunde november kommer hon till Älvsbyn för att dela med sig av sina och andras erfarenheter från våldsamma och destruktiva förhållanden.

– Det här är en föreläsning för dig som kompis, kollega, anhörig eller offer, säger Åsa Vedin jourkvinna på Älvsbyns kvinnojour.

– Det här är en föreläsning för dig som kompis, kollega, anhörig eller offer, säger Åsa Vedin, jourkvinna.

Framtidsbanken Sparbanken  gått in med sponsrade bussresor från grannkommunerna Piteå och Arvidsjaur och Älvsbyns kommun står för hyran av föreläsningssalen. Även Hotell Storforsen och Polarbröd har gått in med resurser.

– Vi är oerhört tacksamma, säger Linda Sköld, Tjejjouren.

Inbjudan till föreläsningen är skickade till olika myndigheter, och via affischer, Facebook och djungeltelegrafen hoppas arrangörerna att informationen når ut till alla berörda så att man får en fullsatt lokal.

– Jag är väldigt tacksam över den snabba spridning som bland annat sociala medier hjälper till med, säger Anki Hjort som arbetar på Kvinnojouren Pärlan.

 

Mer information om föreläsningen hittar du här

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.