Inget åtal för lånad uniform

09 OKT 2012
Skrivet av :

I somras deltog två personer i ett karnevalståg i Älvsbyn iklädda äkta polisuniformer.
Händelsen polisanmäldes eftersom ingen av dem är yrkesverksamma poliser. Uniformerna hade de fått låna av en polis för ett år sedan.
Brottsmisstanken gällde olovligt förfogande.
Men det blir inget åtal. Tillförordnade chefsåklagare Pär G LIndell vid riksenheten för polismål har beslutat att förundersökningen ska läggas ner. Motiveringen är att “det saknas numera anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats”.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.