Illegal kopparåtervinning funnen

14 OKT 2012
Skrivet av :

I samband med arbeten inför kommande vinter med röjning och markering av en skoterleder under veckan upptäcktes en illegal återvinningsplats ca 13 km nordväst om Älvsbyn. Platsen ligger vid en skogsväg som är farbar med fordon med terrängframkomlighet en bra bit från närmaste bebyggelse.

På platsen kan man hitta diverse spår som visar att det pågått återvinning av koppar från gummi- och plastkabel i stor omfattning. Stora plast och gummismältor som bränts helt eller delvis ligger kvar i terrängen, likaså finns massor med aluminiumremsor och säckar med elkabel spridda i området. På platsen finns även madrasser, stolar, pannor och dunkar samt en stor latrin mellan ett par träd. Saknar du kanske något som en gräsklippare eller brandsläckare så är även det rester som finns kvar på platsen.

Vår läsartipsare säger – Det är faktiskt så att man börjar verkligen ifrågasätta vår fina allemansrätt som vi är så rädda om, men när man ser på vilket vis den utnyttjas så blir man otroligt ledsen och bestört! – Jag blir så förbannad så du fattar inte..

Platsen och verksamheten är nu Polisanmäld och som tar kontakt med Kommunens Miljöförvaltning för att se vad som kan göras för det ser inte vackert ut på ett par hundra kvadratmeter och frågan är om det skadar miljön runt platsen.

Foto: Sterling Nilsson och Läsarbilder

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.