Guld för Älvsbyns hockeygrabbar – U14

09 OKT 2012
Skrivet av :

Älvsbyns U14-lag

40 mil i bil, 30 mål, massa timmar på ishallen, övernattning på ett dagis, korv stroganoff & lasagne och vips så har du ingredienserna till helgen för Älvsbyns pojkar U14. 

Allt detta ihopbakat resulterade till ett mycket trevligt GULD. Vinst i Samglas Cup i Övertorneå!

Samglas Cup i Övertorneå spelades nu i helgen och Älvsbyn, Asplöven, Brooklyn Tigers, Finska Keki/Pantterit, Pajala och hemmalaget Övertorneå träffades och spelade för att till slut komma fram till de två bästa lagen. Det ena laget, Brooklyn, hade vid tiden för finalen, fem segrar i ryggsäcken som plus och en nyligen spelad match i benen som minus. Älvsbyns plus och driv, var att de inte tänkte bli besegrade en gång till av Brooklyn.

Det blev en spännande match rakt igenom. Älvsbyn gjorde det första målet och vips så började ledarnas eller i alla fall medföljande föräldrars vånda/förhoppningar höjas.

Lagen följdes åt tills det var drygt nio minuter kvar. Då tog Älvsbyn ledningen igen för tredje gången genom David Berglund som klev fram och sköt in en målvaktsretur. Pulsen höjdes på samtliga på läktaren. Skulle Brooklyn kvittera igen? Med hjälp av febrilt kämpande utespelare lyckades Ludde Christoffersson spika igen målet trots att Älvsbyn i slutet av matchen var två man mindre på plan när Brooklyn tagit ut målvakten och Älvsbyn hade en i utvisningsbåset.

Vinst, guld, högsta pris, lön för mödan och en härlig utandning från samtliga Älvsbyfans från läktaren när slutsignalen så till sist tjöt!! Yes!!

Grattis killar!!!

Text/film Ingela Särestöniemi

Foto: Sportfoto/väst

Klicka här så bjuds du på rörliga bilder från cupen…

 

 

Nedan några smakprov:

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.