Från start till stark

13 OKT 2012
Skrivet av :

Från start till stark – ett seminarium om kvinnligt företagande pågår i skrivande stund.

Budskapet är att visa vad kvinnor kan, att våga möta motståndet och bryta ner det. Victoria Kärrman, en av Älvsbyns ambassadörer för kvinnors företagande är givetvis på plats – och fick bryta arm med ingen mindre än värlsdmästaren Hiedi Andersson.

Armbryterskan Heidi Andersson, Storuman berättade om sitt företagande. Hennes budskap var rakt:
– Blir det förhandling tar vi det till armbrytarbordet, och där avgörs det, säger hon med glimten i ögat.

Heidi Andersson, armbryterskan från Ensamheten, en by utanför Storuman startade företag redan som 19-åring. Hon blev då Sveriges första armbrytarkonsult. På seminariet berättar hon om sitt liv som armbryterska, hennes företagande och ger alla som vill världsmästarinstruktioner.

Seminariet, som pågår i Skellefteå under två dagar är ett samarrangemang mellan Coompanions kvinnoprojekt ”Kvinnor i samverkan” och ”Kooperativa kvinnors företagande”.

-Det är väldigt inspirerande, säger Victoria Kärrman, som driver anläggningen På land och vatten. Victoria, som är natur- och jaktguide är van att gå mot strömmen. Det gör hon dagligen som kvinnlig företagare i en mansdominerad bransch.

Hur gick det då i armbrytningen?

-Jag fick spänna musklerna rejält, i alla fall under en sekund, hälsar Victoria som nu fått smak för sporten och beställt hem ett armbrytarbord. Givetvis kommer hennes framtida konferensgäster ha möjlighet att välja aktiviteten.

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.