Fina Älvsbyframgångar i Lag- och Parcupen

12 OKT 2012
Skrivet av :

Det gick bra för Älvsbyn, kan man konstatera efter säsongens första tävling i artistisk gymnastik. I Parcupen tog Älvsbygymnasterna hem guld, silver och brons samt en femte plats bland nio startande par. I Lagcupen kom Älvsbyns unga lag på sjätte plats i klass 1 respektive sjunde plats i klass 2.

Flera debutanter på väg
Det var många glada gymnaster på tåget upp till Kiruna, åtföljda av ledare, domare och föräldrar. De mer rutinerade gymnasterna bildade par där varje gymnast tävlade två redskap var. De yngre gymnasterna tävlade i lag. I klass 1 bildade debutanterna Carmen Efverström, Elsa Lundberg och Hanna Andersson laget ”Briljanterna”. I klass 2 tävlade ”Diamanterna” som bestod av ytterligare två debutanter, Moa Eklund och Frida Engman, samt de mer tävlingsvana Alice Nyberg och Embla Lundström.

Älvsbyns gymnaster bäst på alla redskap
Efter en timme var Parcupen avgjord. Älvsbygymnasterna stod som dagens stora vinnare, då de intog hela prispallen. Guldet gick till paret ”Yurchenko” som bestod av Jenny Knuts och Kajsa Sundqvist, 42,00 p. Silvret fick ”Tsukahara” med Kajsa Sundqvist och Linnea Åberg, 40,00 p. Bronset tog ”Mollbergarna”, Anna Nilsson och Elin Bergvall, hem, 39,50 p. På femte plats kom ”Piruetterna” med Elin Lundström och Kajsa Söderberg, 36,60 p.
– Jag är jättenöjd med att jag körde flickisen på bommen, sa Jenny Knuts efter tävlingen.
Lika nöjd var Linnea Åberg med sitt fristående.
Båda fick bästa poäng i respektive redskap. Bästa poäng i hopp och barr gick även de till Älvsbygymnasterna, genom Kajsa Sundqvist och Elin Bergvall.
Lika spännande för föräldrarna
Efter en kort uppvärmning var det våra yngre gymnasters tur. Särskilt spännande var det för debutanterna och deras föräldrar. Flickorna var jätteduktiga. Så här på första tävlingen kan det vara nog svårt att komma ihåg sina serier, men de gjorde det jättebra. Det som glömdes bort i serien kompenserades av spända ben och vackert utförda rörelser. I klass 1 kom ”Briljanterna” på sjätte plats av åtta lag, vilket var en stor prestation. I klass 2 kom ”Diamanterna” sjua i ett startfält med åtta lag. Även det var bra gjort, då halva laget tävlade för första gången. Alice Nyberg utmärkte sig framförallt på fristående där hon utförde en mycket fin serie. Likaså gjorde Embla på bom, men tyvärr föll hon och fick inte de poäng hon så väl hade förtjänat.

Tävlingsfylld höst
De som tävlar mest ska under hösten hinna med fem tävlingar till. Nästa tävling blir Juniorcupen 10-11 november i Eskilstuna, dit Linnea Åberg och Jenny Knuts ska åka. Helgen efter går JDM i Luleå där en stor del av länets gymnaster möts. De tre resterande tävlingarna är under december månad med avslut i Älvsbyn med Anatoli Cup den 15 december.

Text/Foto: Brittmari Åberg

20121012-134647.jpg

20121012-134811.jpg

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.