Centermedlemmar hyllade ledare

07 OKT 2012
Skrivet av :

Ett 50-tal medlemmar från Centerpartiet samlades under lördagen till årsfest på Polar Hotel.

Vilken fantastisk uppslutning från våra medlemmar och vilken god mat, strålar Centerkretsens-ordförande Greger Andersson när vi gästas av gruppledarna från grannkreterna i Piteå, Arvidsjaur och Arjeplog.
Efter fjolårets lyckade C-medlemsfest fanns behov av att följa upp detta även i år.  Platsen blev denna gången vårt centrala Hotell, där Michael med personal serverade en mycket god 3-rätters middag och visade stor serviceinriktning.

Ledarstipendium

Ett nytt inslag på festen för året var att uppmärksamma ledare för deras insatser.

Centerpartiet vill lyfta fram de ideella ledarnas stora betydelse för vårt samhälle och den enorma insats de gör för alla de aktiviteter som sker för oss andra, från små barns verksamhet till aktiviteter för de äldre. Den ideella ledaren gör ett osjälviskt och uppoffrande arbete för många av oss andra, ett arbete som många gånger tas för givet när det väl har påbörjats. Utan deras insatser skulle inte fritidsaktiviteten fungera i samhället.

Årets utmärkelse – Ledarstipendium, som är vår första, går till Börje Andersson.

Han har under 36 år i kommunen hållit i olika typer av musik- och sångverksamhet.  – Vi är otaliga föräldrar som under åren haft barn i olika sång- och musikläger där Börje fanns med som ledare säger Göran Lundström.

Den insats som Börje gjort och gör är enorm och samhällets välmående vilar på alla dessa ideella ledare. Utöver förbättrade färdigheter i olika verksamheter får ungdomar även en nödvändig fostran i socialt hänsynstagande på ett bra sätt och kompletterar på det sättet hemmets och skolans arbete i att fostra goda samhällsmedborgare.

Hövding utan fjäderskrud

Den andra ledargestalten var Per-Ola Eriksson, vår fd. Landshövding. Bondesonen har en lång verksamhet inom centerpartiet, från arbete inom CUF, riksdagsarbete, regeringen och senare inom Offentlig verksamhet som både Generaldirektör och Landshövding.

Han delgav oss några av de många intressanta möten han haft under åren. Vid ett tillfälle frågade en utbytesstudent från USA var han som ”hövding” hade sina fjädrar. Per-Ola avslutade med en matupplevelse med Gunnar Hedlund. Som tack och uppskattning fick han ett presentkort på den nya boken om ”Älvsby Kommun och Församling 200 år” som kommer ut under advent.

Fruarna till dessa båda duktiga ledare förärades med var sin fin blomsteruppsättning.

Klockan rusade iväg med munter samvaro och finstämd musikunderhållning till dess det var dags för uppbrott och hemfärd i höstmörkret men med ljusa minnen bevarade från kvällen.

Text och Foto: Göran Lundström

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.