Briljerande skärpa

06 OKT 2012
Skrivet av :

På lördagen var det vernissage Jerry MagnuM Persbjer fotoutställning på Galleri K. In i det sista jobbades det med att få utställningen klar på usatt starttid, för att sedan få besökarna att beskåda bilder som både fotografiskt och tekniskt ligger på en mycket hög nivå.

Jerry MagnuM Persbjer bor i Moskosel sedan 20 år, där hans rötter finns. Han är utbildad tekniker och konstruktör som har jobbat som kameratekniker åt Carl Zeiss (välkänd Kikare och Objektivtillverkare). Dessutom har han hunnits med att jobba i över 20 år inom film och TV-industrin som filmtekniker och problemlösare.

För en jämnårig utbildad fotograf är det en underbar stund att samtala med Jerry om teknik och utveckling, vilket i och för sig inte lämpar sig att skriva ner i detalj här.

Blandningen av att vara fotograf, tekniker och bosatt väster om E45 känns i hans uppvisande allster där och teknik och bildvalen samspelar på ett ytterst inponerande sätt.

Hans nuvarande projekt att utveckla teknik för att filma och fotografera norrsken visar han upp i en serie bilder som verkligen ger en extra dimention till av just detta unika himlafenomen.

Jerry MagnuM Persbjer fotoutställning är enkel men ändå genial och bjuder på en resa i det fototekniska som får de flestas fotoalbum att blekna bort. Kanhända att tekniken blir lite för tydlig i vissa bilder, men här stimulerar det konstformen foto.

Alla som besöker utställningen på Galleri K erhåller en lott som det sedan lottas ut en tavla ur utställningen på, som vinnaren får välja både motiv och storlek på.

Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.