Amanda kammade hem silvermedalj

10 OKT 2012
Skrivet av :
I samband med Norrland Hair show, frisörmässan som arrangerades på Piteå Havsbad under helgen, pågick även en frisörtävling, Norrland Hair Open, med temat ’Rock the hair’. Ett ypperligt tillfälle för frisörer att släppa fram sina skapande talanger. Älvsbytjejen Amanda Berggren nappade givetvis på utmaningen – och ”kammade hem” silvermedalj!

Modellen, Johanna Fernberg från Älvsbyn bar en rosa tyllkjol uppsydd av designerskan Helena Lundström.

Amanda Berggren är lärling under färdigutbildning, och hade anmält sig till tävlingens juniorgrupp. På grund av för få anmälningar fick hon avancera till seniorklass.
– Den gruppen bestod av frisörer med redan avlagt gesällbrev, förklarar Amanda som antog utmaningen.
På sextio minuter skulle Amanda utifrån sin egna tolkning av glam- och punkrock från 80-talet skapa ett konstverk med hjälp av hår. En jury, bestående av kända frisörprofiler från hela landet skulle sedan bedöma helheten; uppsättning, make up och kläder.
Amanda lade en kraftig make up med glitter och lösögonfransar, och klädde sin modell i både nya och gamla kläder.
– Den rosa tyllkjolen är uppsydd av designern Helena Lundström, född och uppvuxen i Älvsbyn, berättar Amanda.
Att tävla i gruppen med färdiga frisörer visade sig inte vara något problem för Amanda, som placerade sig på en hedervärd andraplats i tävlingen.
Foto: Julia Fernberg

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.