Älvsbyföretag på Arcus Höstmässa 2012

11 OKT 2012
Skrivet av :
Två mässor i en. Årets mässa drog 7 500 besökare och Älvsbyn fanns representerat av företag och hantverkare på plats.

I år är första gången mässan arrangerades under det nya konceptet; Luleå Expo Höst är en sammanslagning av Hantverksdagarna och 55+ Livets Guldkant. Varje år brukar företagare från Älvsbyn finnas på plats.

Årets mässa lockade ca 7 500 besökare, en halvering mot tidigare års Hantverksdagar. En av orsakerna kan vara att den 24-åriga traditionen att arrangera mässan under allhelgonahelgen bröts. Pontushallen byggs nämligen om, och alla basketmatcher spelas därför i Arcushallen.

– Men nästa år är vi tillbaka på Allhelgonahelgen igen, berättar Leif Renholm, projektledare för Luleå Expo.

I år kunde man träffa Hans Porsberger och Lennarth Sandström från Älvsby Kök och Inredning i mässhallen.

– Jag tyckte inte att det var så många besökare under helgen, men vi fick ihop vad vi räknat med, berättar Lennarth Sandström.

Älvsby Kök och Inrednings Hans Porsberger och Lennarth Sandström hade en del besök i sin visningsmonter.

Smyckestillverkaren Hanna Lestander som till vardags jobbar på förskola, fick hjälp av sin familj att sälja sina saker i montern.

– Det är egentligen en hobbyverksamhet, men vi ville testa och se om någon verkar gilla det vi gör. Och det har ju gått rätt bra, berättade Hanna.

Systrarna Elin och Hanna Lestander

Idébutiken delade monter med Bodenföretaget Torek, där Eva Zetterström och undertecknad informerade om stuguthyrning och sålde varor av varierande slag; allt från fikabröd och Gahkkú till hemgjorda ljus.

Eva Zetterström assisterar en kund.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.