Alla kan bidra

12 OKT 2012
Skrivet av :

En statusuppdatering på Facebook fångade mitt intresse. ”Ta i nu alla Älvsbybor så vi kommer på en bra plats.” Det handlade om årets stora insamling till Världens Barn, där Sara Risberg, medlem i Lions club, uppmanade oss alla att skänka en guldtia.

Världens Barn är Radiohjälpens största kampanj, och involverar i samarbete med SVT och en stor del av det ideella Sverige, där Lions är en av 21 hjälporganisationer som ingår i Världens Barn-familjen och på så sätt också bidrar med hjälp.

En stor hjälporganisation

Med sina 1,4 miljoner medlemmar, är Lions en av världens största hjälporganisationer. Medlemmarna engagerar sig ideellt i olika samhälls- och hjälpprojekt för att göra världen till en bättre värld att leva i. Insamlingen till världens barn, som pågått sedan den sjätte oktober är inget undantag. De är nu inne i slutspurten, då sista insamlingsdagen är i dag.och Sara Risberg uppmanar alla Älvsbybor att hålla utkik. Lionsmedlemmar kommer nämligen att gå runt i Älvsbyn med insamlingsbössor.

-Tänk om alla bara kunde ge en tia var, säger Sara.

Sara Risberg är medlem i Lions Club och uppmanar alla Älvsbybor att skänka en liten slant till Världens Barn.

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.