Äldre män bakom ny Herrekipering

01 OKT 2012
Skrivet av :

Två välkända ansikten inom herrekiperingen i Älvsbyn återser vi nu i ny regi. Det är Elisabeth och Lina Risberg som förr jobbade på Älvsbymannen som försatte sig själva i konkurs under försommaren.
När vi nu återser de två finner vi dessa i fd ”2 rum & köks” lokaler på Storgatan 10 under namnet HerrMAN. En nysatsning som inte hade blivit verklighet om inte de två 80:åriga bröderna Ola och Sten Öberg fått driva igenom sitt resonemang om ”Vad vore Älvsbyn utan en butik för oss män!”

För sedan fastighetskontoret hos bröderna Öbergs fick veta nyheterna att Älvsbymannen hade sökt sig själva i konkurs, Så präglades varje veckomöte hela sommaren av dialogen kring ”Hur går det för Älvsbyn” om vi inte har en herrekipering?” Vad blir det för konsekvenser för andra butiker om familjen/paret måste till någon annan stad för att hjälpa morfar med kläder, eller högtiden i morgon som han behöver en ny skjorta till?

Måste då hela familjen följa med till en annan ort så följer det med en hel del annat… Familjen passar på att storhandla mat, det slinker med ett besök på en sportaffär eller ”Nu har vi ekiperat pappa, så behöver han nog ett par skor med, och vips tappar Älvsbynhandeln fart…” Det blir stora konsekvenser för byn om man måste till en annan ort för att killen, pappa eller farfar när de behöver kläder.

Men Ola och Sten Öberg fortsatte att ta strid för att detta skulle bli av, på något sätt. Dialogen tog fart i början på september och Elisabeth Risberg anställdes för att hon med hela sin branschvana och kunskap skulle försöka få ihop ett nytt hållbart konsept, med allt som behövs.

– Så nu har Happy Home hela personalstyrkan och Elisabeth och Lina Risberg dragit ett stort lass, och nu öppnar vi på kortast möjliga tid upp dörrarna till HerrMAN under onsdagen. Med kanske någon liten tjuvöppning redan på tisdag berättar en glad Anna Öberg Andersson.

Foto: Sterling Nilsson

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.