25-årsjubileum firades på Fluxen

31 OKT 2012
Skrivet av :

Fluxen fyller 25 år. Det firades på tisdagen med öppet hus, jubileumslunch, tipsrunda, försäljning av gallrade böcker, visning av solrummet och clownbesök.

Solrummet var öppet för alla som för ett ögonblick ville fly tisdagens snöoväder och drömma sig bort till varmare trakter.

Fluxen, som i grunden är ett seniorboende, har med sin restaurang och sitt bibliotek blivit en träffpunkt för alla åldrar. Byggnaden invigdes 1987 och på tisdagen var det dags för 25-årsjubileum.

Raggmunkar med stekt fläsk stod på jubileumsmenyn.

Det blev en trevlig dag för alla generationer. Restaurangen serverade, dagen till ära en specialmeny bestående av lax på norrländsk vis och raggmunkar med stekt fläsk. Alla lunchgäster bjöds dessutom på efterrätt.

 

Barnens höjdpunkt kom mellan klockan 13:00 och 15:00 när de nyfikna clownerna, Bim och Båm från Luleå stassteater, roade.

I den så kallade Hobbyn kunde den som ville fly tisdagens snöoväder och prova på det förnämliga solrummet.

Det arrangerades även tipsrunda och för bokmalarna sålde biblioteket gallrade böcker till fyndpriser.

Fluxen består av 59 lägenheter varav 38 är två rum och kök. 21 lägenheter är ett rum och kök. Några av lägenheterna är handikappanpassade.
I byggnaden finns bibliotek, restaurang, frisör och fotvård.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.