Rullande akutmottagning

18 SEP 2012
Skrivet av :

Säkerheten är viktigare än farten vid en ambulansutryckning.
– Man räddar inga liv med gaspedalen, säger Ronny Grundström, Älvsbyn, som gått den ambulansförarutbildning som Norrbottens läns landsting startat tillsammans med Katastrofmedicinsk centrum i Västerbotten.

Tidigare handlade ambulansutryckningar om att snabbt hämta och transportera patienter till närmaste sjukhus eller vårdcentral. I dag är ambulanserna mer att likna vid en rullande akutmottagning. Allt färre behöver transporteras till sjukhus. Istället ges vården direkt på plats i hemmet eller olycksplatsen.

Den nya förarutbildningen kommer också att fokusera mer på körsätt. Vid nödfall är det tillåtet för en ambulansförare att bryta mot trafikreglerna men det gäller att välja rätt tillfälle för att minska olycksriskerna.

För mer information; se inslag från Nordnytt:

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.