Orientering mitt i byn

04 SEP 2012
Skrivet av :

Orienteringstävlingarna i Älvsbyn på lördagen blev en riktig folkfest. Först sprinttävlingar med kontroller mitt i byn. Sedan nattorientering på Prästgärdan. En som direkt kommer att ha nytta av tävlingarna är bronsmedaljören Adrian Bergström som flyttar till Älvsbyn. Nu lär han inte ha några problem att hitta rätt på samhället.

Även om Adrian flyttar till Älvsbyn kommer han att tävla för Boden nästa säsong. Då handlar det om skidåkning. Men i orientering tävlar han för Älvsby IF OK efter att ha studerat på skidgymnasiet i fyra år. Adrian placerade sig trea efter OK Renen-duon Anders Bennitz och Fredrik Engström på den 3,2 kilometer långa banan. Erik Tuuri (pojkar 14) och Karl Tuuri (pojkar 12), Älvsbyn, knep varsin bronsplakett på sprinten. Bröderna vann även brons på nattorienteringen. Arrangemanget av Älvsby Folkhögskola var roligt och satte verkligen orienteringssporten i fokus på ett trevligt sätt.

Resultatlistorna från sprinttävlingen hittar du genom att klicka här…
Och resultatlistorna från nattorienteringen hittar du genom att klicka här…

FOTO: STERLING NILSSON OCH MARCEL KÖPPE

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.