Norrbotten vann brons!

09 SEP 2012
Skrivet av :

Det blev brons för Norrbotten i årets upplaga av TV-pucken! Den bästa insatsen på många år. I laget ingick två spelare med Älvsbyanknytning, målvakten Tobias Carlzon (numera spelande för Luleå) och backen Marcus Hardegård (numera spelande för Piteå).

Stödet från spelarnas familjer har varit stort. Det har varit en spännande vecka, både för spelarna och föräldrarna. Precis som vi skrev gick Norrbotten vidare från gruppspelet med bara en förlust under ordinarie tid. I sista och avgörande gruppspelsmatchen (mot Småland) utsågs målvakten Tobias Carlzon till matchens lirare. Tobias Carlzon spelade bra under hela slutspelet.

Kvartsfinalen mot fjolårsmästarna Västerbotten blev en spännande uppgörelse. Den vann till slut Norrbotten med 4-2 sedan Einar Emanuelsson avgjort i öppen kasse med 31 sekunder kvar att spela. Återigen spelade målvakten Tobias Carlzon väldigt bra och Marcus Hardegård fick beröm i TV av Färjestadsbacken Sanny Lindström:

– Hardegård får det svåra att se enkelt ut, berömde Lindström.

Norrbotten kan jubla över ett brons. Den bästa insatsen på många år av länets TV-puckare.

I semifinalen mot Gästrikland började Norbotten bäst och ledde i haltidsvialn (matcherna spelas 2 x 20 minuter) med 1-0. Norrbotten hade också ledningen med 2-1 men föll till slut med 2-5. I söndagens bronsmatch mot Uppland vann Norrbotten enkelt med 4-1.

FOTO: JONAS CARLZON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.