Nära att drunkna i brunn

19 SEP 2012
Skrivet av :

17-årige hingsten ”Prinsen” var nära att drukna i en gödselbrunn i Nybyn på tisdagen. Men med hjälp av en traktor kunde hästen räddas.

– Han har bara lite små sår på benen, men det är ingen fara, säger Ylva Hardselius, till Norrbottens-Kuriren.

Klicka på faksimilen ovan så kommer du till artikeln i Norrbottens-Kurirens nätupplaga.

Händelsen inträffade på tisdagen när Ylva Hardselius och hennes mamma Berit skulle släppa ut några av deras hästar i hagen. Men ”Prinsen” ville mer. Han smet ut genom grinden. Men det bar sig inte bättre än att han sprang ner i en gödselbrunn.

Det blev dramatsikt. När räddningstjänsten kom fram, vid lunchtid, stack bara hingstens huvud upp. Då hade hästen kämpat i 20 minuter.

– Det var bara huvudet som stack upp så vi började med att sätta en slang runt det för att hjälpa hästen att hålla huvudet ovanför vattnet, säger räddningstjänstens insatsledar Bosse Öhlund, till Norrbottens-Kurirens nätupplaga.

Med hjälp av en traktor och gemensamma insatser kundde ”Prinsen” räddas.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.