Färgglad vernissage

02 SEP 2012
Skrivet av :

Med glada färger och härliga perspektiv visar Jan-Erik Unnbom, Piteå upp sina praktfulla verk. Vid lördagens vernissage lyser han upp lite extra och berömmer Älvsbyn för dess satsning på en så fin konstlokal. – Det ljus som finns här lyfter upp det mesta, avslutar han sitt välkomsttal till publiken, då han även erhåller en välkomstblomma från en dam i publiken.

Vid 78 års ålder är det extra roligt att få återkomma till Älvsbyn säger Jan-Erik Unnbom. Han har målat sedan han var 10 år. – Vi hadde det inte så lätt på den tiden, men att måla var ett sätt att glömma det jobbiga och tråkiga, säger Jan-Erik. En mera berättade skildring av detta kan man även läsa i hans bok Bagarens Son.

I samband med vernissage delades även ett stipendium ut till den unge Älvsbykonstnären Rickard Ölund från Sigvard Nordströms minnesfond.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.