En tyst minut blev 45

05 SEP 2012

Innan matchen mellan Storfors AIK 3 och Sikfors SK skulle starta höll man en tyst minut för fotbolls-spelaren Victor Brännström som i söndags tragiskt avled under en fotbollsmatch i herrarnas division 2 mellan Piteå IF – Umedalen. En händelse som inte bara skakat och berört Norrbotten, utan även övriga fotbollssverige. Dagens domartrio; Markus Riutta (HD), Samuel Långström och Simon Lundström tog steget längre och bar under matchen svara sorgband. Markus som för övrigt gjorde en riktigt bra match som huvuddomare. Han höll en hög och jämn nivå.

När vi ska prata fotboll, var första halvlek mellan Storfors AIK 3 och Sikfors SK ingen höjdare. Båda lagen slarvade i passningsspelet och saknade den där extra gnistan. Inget av lagen skapade speciellt många målchanser, trots detta stod matchen 1-1 i halvtid. Där Oskar Ögren snyggt placerade in bollen vid närmsta stolpen på frispark.

Men i andra halvlek hände något. Sikfors satte in en extra växel och samtliga i laget spelade på en betydligt högre nivå. Trots detta var det Storfors som fick måla. 2-1 tack vare ett missförstånd på mittfältet, där Storfors anfallare kunde se bollen segla över Sikfors Fredrik Segerlund i mål. Trots Storfors målfattiga andra halvlek gjorde Segerlund en fin andra halvlek i målet. När chanserna väl dök upp var han där och räddade.

Men som tidigare nämnt var den andra halvleken Sikfors. En av dem som vaknade till liv var björnen Oskar Ögren, som i många situationer utnyttjade sin styrka och vikt mot Storfors unga och lättare spelare. Denna styrka gav Sikfors en hel del målchanser. Tyvärr var det bara Victor Lunberg som tog vara på en av dessa och sköt snyggt upp bollen i nättaket.

Denna match kan man skylla på miss-flyt och dålig skärpa i avsluten. Om dessa faktorer hade klaffat hade Sikfors tagit tre poäng.

Två faktorer som saknades denna match:

1. Hela första halvlek.

2. Att Sikfors inte utnyttjar Storfors korta målvakt bättre och placerar bollen istället för att gå på kraft.

I övrigt förtjänar hela laget beröm i andra halvleken. Där framför allt Oskar Ögren och Fredrik Segerlund visade enorm vilja. Glimtade till gjorde även Niklas Keil och Lars Ullberg. För målchanser skapades det då vänsterbacken Ullberg vågade sig upp på kanten för att utmana.

TEXT OCH FOTO: EMELIE BERGLUND