Drag på Dansdraget

30 SEP 2012
Skrivet av :

I helgen träffades dansare från Stockholm i söder upp till Kiruna i norr i Luleå för att tävla på N-tävlingen LuleKraft Buggen. Dansdraget hade 18 anmälda dansare i buggklasserna Junior B, Junior A, Vuxna B, Senior B och Senior A.

Bäst lyckades veteranerna i Bugg Senior A. Efter dansmomentet ”ormen” i Bugg 35+ A tog sig båda paren vidare till final och i finalens matchrace där alla mötte alla i dansdueller segrade Kjell Landström och Maria Engström och på tredje klass kom träningskompisarna Roger Bergman och Mona Dahlberg. Göran Långström och Astrid Edin blev 4:a i finalen för Bugg 35+ B

I den sammanslagna klassen Bugg Junior A/Vuxna B lyckades Mikael Lundström och Ida Eklund ta sig till final och slutade på en fin 6: e plats. Adam Lundström – Moa Johansson blev 8:a och Martin Nilsson och Julia Gudmundsson blev 9:a.   I Bugg Junior B debuterade 3 par William Wikström- Emmy Engström, Elias Johansson – Ida Lundberg och Robin Ökvist – Lisa Nilsson. Paren dansade bra men lyckades ändå inte ta sig vidare från dansmomentet ”ormen” till final i den hårda konkurrensen.

Resultat R-tävlingen  LuleKraft Snurren

Efter avslutad nationell tävlingen arrangerade även Luleå Bugg och Swing den regionala tävlingen LuleKraft Snurren. Där hade Dansdraget 32 anmälda dansare. Dansdraget har nu en av Sveriges största B&U-verksamheter inom dans trots att vi verkar på en mindre ort.

I Bugg Barn R fyllde dansdraget hela pallen. Segrade gjorde Filip Backman – Ellla Sjögren, tvåa blev Kevin Wållberg – Wilma Blomberg och trea blev syskonparet Viktor och Kajsa Nilsson. Dansdraget hade ytterligare ett par i finalen som gick vidare via extrachansen 4:a blev Christian Persson – Adéle Hällgren.

I Bugg Ungdom R segrade Pontus Stenberg och Lisa  Lundström. Filip Edin och Moa Lindström tog sig också till final via extrachansen och slutade på en fin 6:e plats.

I dansdisciplinen Lindy Hop Ungdom R/Junior R ställde ÄDD upp med 2 par. Elias Johansson – Lisa Lundström knep silverplatsen och Pontus Stenberg och Ida Lundberg blev 4:a.

Övriga par, Viktor Nilsson – Thilde Forsman, Sander Öhman – Sabina Johansson, Jon Karlsson – Ida Groth, Hampus Andersson – Hilma Eriksson, Willy Wiklund – Alvina Lundberg, Christoffer Hollstedt – Moa Rosengren, Albin Eriksson – Emma Backman samt Mikael Nilsson – Aina Khan fick dansa semifinal och slutade på plats 6-8.

Text och Foto: Maria Engström

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.