Dansdraget fyllde hela prispallen

07 SEP 2012
Skrivet av :

Under helgen samlades dansare från många olika dansföreningar i Örnnässkolans Sporthall i Luleå för höstens Dansläger. Ledarna var som brukligt flera av landets allra bästa tränare och dansare. Barn ungdomar och juniorer delades i i tre grupper och tränade förutom Bugg även Lindy Hop och Boogie Woogie. Dansdraget representerades av 12 barn och ungdomar.

I samband med träningshelgen anordnades även danstävlingen, Höstbuggen på lördag kväll, där även dansare som ej tränat på lägret inbjöds. Ytterligare 12 barn från Dansdraget anlände så då bestod tävlingstruppen av 24 personer

 

BUGG BARN R

I Klassen Barn Bugg R fyllde Dansdraget hela prispallen. Segrade gjorde tvillingarna Viktor och Kajsa Nilsson. På andra plats kom Filip Backman – Ella Sjölund. På tredje plats Jon Karlsson och Ida Groth. I semifinalen dansade även fler unga duktiga dansare från ÄDD dvs. Christian Persson och Adéle Hällgren samt Viktor Nilsson – Thilde Forsman

BUGG UNGDOM R

I Ungdom R hade även Dansdraget representanter i finalen, Hampus Andersson – Hilma Eriksson, Albin Eriksson – Emma Backman. I semifinalen dansade även Filip Edin – Moa Lindström, Willy Wiklund – Alvina Lundberg, Christoffer Hollstedt -Moa Rosengren

BUGG JUNIOR R

I Bugg Junior blev det ett silver och brons genom William Wikström – Emmy Engström och Elias Johansson och Ida Lundberg. Båda paren avancerar nu vidare till tävlingar på Nationell nivå.

TEXT OCH FOTO: Maria Engström

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.