ABF firade 100 år

05 SEP 2012
Skrivet av :

När ABF firade sitt 100-års jubileum lördagen den 1 september höll Helena Öhlund invigningstalet där hon berättade lite om ABF:s historia och varför det grundades år 1912. Talet avslutades med ett fyrfaldigt leve för denna pigga och vitala 100-åring. 

Tomas Hedberg som var presentatör denna dag började därefter med att presentera första uppträdandet på scenen. Programmet med PRO sånggrupp kl 11.30, burundisk dans kl 12, PRO teatergrupp kl 12.30, mer burundisk dans kl 12.50. Därefter blev det en liten paus medan coverbandet Rajtan Tajtan gjorde i ordning för sin spelning. Under den tiden var det dragspelsmusik i paviljongen och mingel bland alla medlemsföreningar som hade kommit dit och stod och informerade om sina respektive verksamheter.

Det var förstås mycket folk i ABF:s egna tält där det bjöds på hembakad rulltårta, kaffe och saft. Alla rulltårtor gick åt och nästan allt kaffe tog slut. Detta vittnar om att det var många besökare denna precis lagom varma höstdag i Lomtjärnsparken.

Efter mingel och dragspel var det så dags för Rajtan Tajtan att inta scenen och det gjorde de med den äran. Skönt gung med covers från bland annat Jimi Hendrix, Van Halen och Steppenwolf spelades från scenen. Eftersom Jan Martinsson är ett gammalt Kiss-fan så avslutades spelningen med tre covers från just Kiss. Undertecknad som har sett Rajtan Tajtan förut kan konstatera att de håller stilen och tilltalar gammal som ung.

Sen var uppträdandena slut och det var dags för prisutdelning på tipsrundan. De lyckliga vinnarna var Fred Bergdahl, Gun-Britt Johansson, Viola Nyberg, Ing-Marie Öhman och Andrea Martinsson. Kerstin Backman tackade därefter alla som kommit och hjälp till denna dag och när hon blev tillfrågad så sa hon att hon var nöjd med dagen och att det var kul att så många kom. Även Jan Martinsson var nöjd med hur allt gått under dagen och var glad att allt funkat så bra och att besökarna hade trivts denna speciella dag.

TEXT OCH FOTO: EMMELI BRÄNNSTRÖM

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.