Sjöarna Runt

05 AUG 2012
Skrivet av :

Med start vid Korsträsk byagård tog sig närmare 40-talet glada Älvsbybor cykeln, för att trampa de dryga 17 kilometrer runt Stor- och Lill Korsträsket under cirka 2 timmar på söndagen.

Detta  med kontoller bestående av fika vid Lillträsk byagård sedan korv och vätska vid Korsträskvikens rastplats för att sedan avslutas med våfflor vid målgången i Korsträsk byagård.
Under rundan anslöt sig ännu fler cyklister så totalt blev det ett femtiotal som tog chansen att ta sig ut på en runda denna fina sommardag. Nytt för i år var även att de yngre hadde sin egen runda där man var tvingad att vara minst åtta år för att delta eller ha föräldrarna med. Tilläggas bör att Tord Öhman lämnade sin cykel hemma och sprang rundan. Han var i mål bland de första i Korsträsk byagård.
Under färden sjöarna runt så ingick det även en del hjärngympa där det gällde att svara på en tipsrunda med rätt så kluriga frågor. Vid målgången fick alla kasta fem pilar som ett delmoment.

Denna ”Sjöarna Runt” är ett samarrangemang av Korsträsk och Lillträsk byaföreningar berättar Håkan Nygren när vi träffar honom vid Korsträskvikens rastplats. Det är fjärde året som vi kör sjöarna runt, men i år senarelade vi tävlingen till den första söndagen i augusti. Tidigare har tävlingsdagen varit den första söndagen i juli.
I år är det en hel del annat som minskar antalet deltagare, men många av funktionärerna tycker ändå att det är bra med ca 50 deltagare då både OS och Stora Nolia pågår denna helg. Toppnoteringen kom det första året med nästan 70 deltagare, berättar Håkan Nygren.

– Det här är normalt min träningsrunda, berättar Urban Lindgren från Korsträsk, när han just blivit frånåkt av sin Barbro och kommenterar att; – Nu kör du väl lite väl fort..

Även en annan som gillar sjöarna runt är Ulla Berg med sin make Dale som har sin sommarstuga längs bansträckningen. – Vi bor ju här minst sju månader om året och det är kul med denna typ av jippon, säger Ulla som nog varit med under alla år.
Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.