Ny ägare av Brand & Fordonsskydd

21 AUG 2012
Skrivet av :

Aptum AB Förvärvar samtliga aktier i Brand & Fordonsskydd i Älvsbyn AB från grundaren Christer Summanen. Aptum AB blir därmed betydligt större och siktar på fortsatt stark tillväxt i Norrland. 

– Detta förvärv är otroligt spännande och Aptum breddar sin kompetens ytterligare genom att få in stor kunskap och erfarenhet inom främst släckanläggningar och brandskydd på fordon. Christer Summanen kommer att fortsätta inom företaget och vi kommer att kunna sprida hans och företagets kunskaper och långa erfarenhet över hela regionen säger Aptums ordförande Martin Morin.

Aptum har vunnit nya marknadsandelar och utvecklat befintlig marknad den senaste tiden och bland annat skrivit avtal med Boliden Mineral och Bergteamet för kompletta lösningar med företagets alla verksamhetsområden.
– Vi planerar också att utveckla verksamheten i Norrbotten med våra övriga affärsområden, så som byggnadstekniskt brandskydd, fastighetsbrandskydd och fallskydd. Det kommer att innebära flera nyanställningar för att klara av detta, säger Gustav Nord, VD och delägare.

FAKTA

  • Aptum är latin för ”var förberedd”. Företaget grundades 2005 av Gustav Nord och Gustav Paringer.
  • Idag är även Mikael Johansson, Stimor Invest AB och Claes Cahier delägare.
  • Företaget har idag ca 35 anställda med kontor i Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik och Älvsbyn. Bolaget har fördubblat omsättningen varje år de senaste åren och omsätter i år ca 40 miljoner kronor.
  • Aptums affärsidé är att leverera helhetslösningar inom brandskydd, fallskydd och skydd mot olyckor. Målsättningen är att bli marknadsledande i Norrland.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.