Nedräkning för ny skola pågår

04 AUG 2012
Skrivet av :

På den nya Knut Lundmarksskolan pågår det nedräkning inför skolstarten. Dryga tre år efter den dystra söndagskvällen i februari 2009 då Lekenskolan blev lågornas rov, har nu den nya Knut Lundmarksskolan vid Älvåkra inte många dagar kvar till det att 150 elever och 20 talet lärare tar den i besittning.

Under åren efter branden har det varit en mycket utspridd verksamhet inom grundskoleverksamheten och behovet av ändamålsenliga lokaler har varit stor. Men nu pågår det en febril verksamhet med hantverkare och entrepenörer som försöker färdigställa allt till den kommande skolstarten. Inne i skolans 2500 kvadrat håller inredningen på att färdigställas, för att bli ”Sveriges modernaste skola”.

I de sju flyglar kommer förskola, fritids, förberedelseklass, grunskoleklass 1-3 och grundsärskola att husera. Detta i moderna klassrumme som har egen utgång till skolgården tonas belysningen upp automatiskt, luften regleras också så att det alltid är bra luft för skolarbetet. Vidare finns modern teknik med teamboard (Ljusskärm) eget kapprum, grupprum och toalett samt spis med diskbänk. Allt detta för att minimera springet inom skolan.

I de gemensamma delarna finns utrymmen för teknik, rörelseraktiviteter med vattenlek samt video och filmvisning. Utomhus finns det närhet till natur, möjlighet till lekaktiviteter och egen cykelbana.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.