Kvinnor vann styrketävling

23 AUG 2012
Skrivet av :

Marie Pålsson och Susanne Alterbäck satte alla män på plats när Olstorpets starkaste skulle utses. Utöver styrketävlingen bjöds det på surströmmingsbuffé, musik, dans, lekar, bus och trevlig samvaro.

Mycket folk kom till sommarfesten på Olstorpet utanför Vistträsk förra lördagen för att ha trevligt och avnjuta en surströmmingsbuffé. Regnet som föll under dagen hade ingen avskräckande effekt. Många tog chansen att njuta av både mat och underhållning i form av trubaduren Janne Martinsson.

På kvällskvisten var bastuflotten bokad och det badades för fullt. Dessutom anordnades en stafett för alla som ville vara med. Först skulle det kläs på en arbetsoverall och cykelhjälm. Sedan fick delatagarna springa vidare och spika ner en spik och som avslutning hämta en mugg med vatten (muggen hade hål i botten). Det gällde att springa så fort som möjligt till sina lagkamrater och fylla en bunke. Hela laget skulle genom denna procedur – och det lag med mest vatten vann naturligtvis.

Stafetten lockade till många skratt. En hel del hjärtligt fusk och bus förekom och därför var det lite svårt för domarna att utse någon direkt vinnare – men himmelens roligt var det och många skratt bjöds det på!

Klockan 21.00 så skulle Olstorpets Starkaste utses. Många trodde sig vara bäst och starkast. Men de slutliga vinnarna var begravningsentreprenören Marie Pålsson och polisen Susanne Alterbäck. Surt sa karlarna!

Tävlingen bestod i att förflytta en stor tunna, vikt 200 kilo, runt en bana på tid. Förutsättningarna var inte de bästa eftersom regnet hade gjort gräset blött och halkigt. Nästa år kommer Olstorpets Starkaste tillbaka och skall försvara sin titel.

Fortsättningen på kvällen blev fantastisk! Gästerna dansade in hösten och när portarna stängdes så hade klockan passerat midnatt för länge länge sedan. Det blev en härlig avslutning på en fantastisk sommar med mysiga gäster från hela världen. Olstorpet har givetsvis fortsatt öppet för boende plus aktiviteter och möjlighet för alla att avnjuta en god bit mat.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.