Unga filmskådisar som gillar Älvsbyn

16 JUL 2012
Skrivet av :

Feline Andersson från Malmö, Philip Olsson från Stockholm, Hampus Andersson från Älvsbyn och William Norberg från Luleå spelade huvudrollerna i ungdoms- och familjefilmen Isdraken. De blev riktiga vänner. Feline och Philip blev dessutom förälskade i Älvsbyn där de just nu befinner sig. – Jag ville se Älvsbyn på sommaren, säger Philip.

När filmen Isdraken spelades in var det en riktig vargavinter med kyla och mycket snö. – Lite konstigt att få uppleva Älvsbyn utan snö, tycker Feline. – Men det är skönt att vara tillbaka. Man känner igen sig, tillägger Philip.

Feline och Philip kom med flyget förra tisdagen och stannar i Älvsbyn fram till torsdag morgon. Tillsammans med Hampus och William bildar de ett riktigt kompisgäng. – Vi har hållit kontakten hela tiden, säger Philip som redan bokat in ett besök i Älvsbyn till vintern.

Feline och Philip bor hemma hos Hampus. Hampus får frågan om han planerat någon resa till Malmö och Stockholm. – Inte direkt fast det skulle vara kul, svarar Hampus men blir avbruten av Philip som slår fast: – Vi ska alltid träffas i Älvsbyn (skratt).

I Feline och Philip har Älvsbyn verkligen två genuina ambassadörer. Och deras skådespelarbana fortsätter.

Feline kom nyligen hem från den grekiska ön Rhodos där hon spelat rollen som Sunes sommartjej i filmen ”Sunes sommar i Grekland” som har premiär på juldagen.

Hampus har fått en av huvudrollerna i SVT:s stora barndramasatsning ”Skrotarna” (se separat inlägg). – Jag vill gärna satsa på film men det är en tuff bransch, säger Hampus.

Feline är inne på samma spår. – Att spela in film är verkligen kul. Det är något som jag gärna vill ägna mig åt i framtiden, säger Feline. Philip vill bli stuntman.

De unga skådisarna har fått en fantastisk start på sin skådespelarkarriär. Isdraken blev uppmärksammad och prisad. Philip fick bland annat förmånen att följa med till filmfestivalen i Berlin. – Det var häftigt. Vilken biograf! Den rymde 1 200 personer.

Har ni någon gång funderat att göra någonting tillsammans i framtiden? – Det skulle vara spännande. Jag har faktiskt tänkt göra en film om mig själv, avslöjar Feline med ett skratt,

Hampus har gjort en del filmer med en kompis som ligger på Youtube.

TEXT: TONY BERGLUND FOTO: STERLING NILSSON OCH CAMILLA NIEMI

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.