”Tre underbara konserter”

09 JUL 2012
Skrivet av :

I ett någorlunda hyfsat väder fick publiken bevittna de tre konserter som hölls i Storforsens vackra natur under lördagen. För en ringare slant fick besökarna se hela tre underbara konserter där Sanna Nielsen, Amanda Fondell och Mikael Wiehe underhöll bland klippor och träd.

– Vilken härlig kväll och vilken härlig scen ni har, tyckte artistvärldens nytillskott Amanda Fondell.

Runt 500 besökare anlände under lördagseftermiddagen för inta sina platser bland klipporna i väntan på att delar utav artisteliten skulle anlända. Och vid 18-tiden var väntan över, efter en sista ljudjustering kunde musikfesten sätta igång. Efter en kort presentation av Håkan Bjerking släpptes musiken lös.

 


Sanna Nielsen

Först ut på dagens agenda var den 27-åriga Sanna Nielsen som slog igenom redan som 11 åring som artist med låten ”En liten fågel”, som hon självklart sjöng för publiken. Sanna bjöd på ett par rejäla bitar ur sin repertoar, bland annat fick man höra ”Devotion”, ”Empty room” och ”Rör vid min själ”, som är en svensk version av låten ”You raise me up”. Även en magnifik cover på den internationella hitlåten ”I drove all night” framfördes.

I 16 år har Sanna Nielsen varit aktiv inom musikbranschen. Under uppträdandet i Storforsen märkte man väl hur dessa 16 år har format henne, då hon bjöd på ett klockrent framträdande från början till slut. En kraftfull röst ekade bland Storforsens alla klippor och forsar kan man lugnt säga.


Amanda Fondell

Efter en kort paus var det dags för musikvärldens senaste hit, Amanda Fondell, att äntra scenen. Den 17-åriga Amanda slog igenom som artist efter att ha vunnit Idol 2011 där hon fick stå på scenen i Globen, nu kan hon även lägga till Storforsens naturscen i sitt CV. Tillsammans med sitt band bjöd Amanda på låtar som ”True colors”, ”Please Mr. Postman” och självklart låten som gjorde henne till vinnare över Idol 2011, ”All this way”.

Men det var inte bara sång och musik som Amanda bjöd på under kvällen, även en rejäl dos med energi strömmade ut bland publiken. En rejäl dos med energi plus Amanda Fondell är lika med ett lyckat uppträdande och en bra debut i Storforsen för den unga Skånetjejen.

 


Mikael Wiehe

Från tjejen med mest energi till mannen med mest erfarenhet, det var dags för Mikael Wiehe att göra entré. Mikael har drygt 50 år av erfarenhet bakom sig, något som man inte kunde undgå att lägga märkte till. Han bjöd publiken på gamla godingar som ”Jag har vänner”, ”Titanic” och ”Den höges sång”. Men Mikael sjöng även låten ”Du är med mig vart jag går”, en låt som han dedikerade till sin bortgångne vän Björn Afzelius som lämnade Jorden för drygt 13 år sedan. ”Flickan och Kråkan” framfördes även den (en låt som som Timbuktu gjort en cover på och som spelas flitigt i radion) för vad är en konsert med Mikael Wiehe utan den?

En rejäl karisma blandat med ett bra budskap, bra musik och underbart bra texter kan bara inte misslyckas i Storforsen. Redan under första låten hade Mikael med sig publiken som, efter sista låten, ropade efter ett extranummer. Efter att ha mottagit presenter från Älvsbyn kunde bara inte bandet lämna scenen och bjöd istället på en sista låt.


Efter att musiken tystnat möttes publiken av tre pigga artister som gärna skrev autografer, fotograferades, kramades och sålde signerade skivor. Efteråt begav sig både artister och besökare hemåt och allt tystnade än en gång. Det enda som hördes var forsens brus och dess förföriska toner.

TEXT: ROBIN NILSSON     FOTO: STERLING NILSSON OCH TONY BERGLUND

Läs även mer och se fler bilder på:
http://budbararen10.blogspot.se/2012/07/mer-bilder-fran-musikfesten-i.html
http://budbararen10.blogspot.se/2012/07/en-musikalisk-fulltraff-vid-forsen.html

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.