Konst trägård, möbler och Akvarellkurs

13 JUL 2012
Skrivet av :

Från torsdag och fram till söndag genomför Älvsby Konstförening sitt arrangemang ”Konst med inslag av Trädgård & Möbler i Älvsbyn med omnejd” Där nio medlemmar visar upp sin konst men även trädgårdar och möbler. Samtidigt bedrivs även en kurs i Akvarell (Vattenfärg) i Arvidsträsk Byagård.

Vi besökte ett par av dessa platser i Älvsbyn med omnejd och startade i Arvidsträsk Byagård, där vi träffar den gamle Tv Chefen i Luleå Torsten Ålander 83 år.

Här sitter han och experimenterar med vatten och färgers blandning på Kajsa Petterssons Akvarellkurs. – Jag gick bara förbi här ute på vägen och såg att det var kurs, så jag bestämde mig för att gå den. – Vi har ju vår stugan vid Arvidsträsket inte långt härifrån ute i skogen så det är både spännande och avkopplande, säger Torsten. I Arvidsträsk Byagård finns det utöver Torsten även fyra till som jobbar med Avarell under ledning av Kajsa Pettersson.

Men även den unge Älvsby konstnären Rikard Ölund ställer ut sina verk i Byastugan. Han har aldrig genomfört någon helt egen utställning men för ett tag sedan var han med på ”Svarit vitt” på Galeri K och det kändes bra, efter lite övertalande av Maj-Lis Johansson så tog han med sig några av sina alster till Arvidsträsk Byagård och ställer nu ut.

Inte långt från Arvidsträsk Byagård har vi även Majvor Lindberg som ställer ut sin enkla prunkande trädgård för besökare. – Vi har ju sålt huset nu inne i byn (Älvsbyn) och har bott här ute året runt i tre år nu. Majvor vidhåller att det är hennes enkla trädgård vi ser, men visst finns det en hel del glädje i vissa detaljer även här.

Är du intresserad av att besöka några av dessa nio utställare så kan du hitta kartor och platsbeskrivningar på Turklöverns Kiosk eller Handelshuset, på hur du tar dig till dessa utställares platser, som de har öppet mellan 11-16 fram till och med söndagen den 15 jul.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.