Få deltagare trots flytt

21 JUL 2012
Skrivet av :

Den sedan 9-10 juni flyttade Sverige Cup tävlingen i motocrossens klass Mx 1 o MX 2 genomfördes på lördagen på Höghedens Motorstadium. Inte heller nu med något bredare startfällt däremot fartfyllt körande där även Älvsbyföraren Max Sköld lyckades försvara hemmaklubbens färger.

Efter en dialog med SWEMO:s motocrossektion fick Älvsbyns MS igenom sin ansökan om att senarelägga tävlingen den 9-10 juni som lockat väldigt få förare då denna låg samma helg som alla skolavslutningar var i hela landet.

En hel del synpunkter hadde inkommit kring varför tävlingar läggs ”Så långt från område där majoriteten av landets motocrossförare är verksamma” så SVEMO:s motocrossektionen ville därför förtydliga värdet av att tävlingsarrangörer i olika delar av landet ges möjlighet att arrangera förbundets statustävlingar. Dessa tävlingar utvecklar så väl arrangörens organisation som anläggning, vilket i förlängningen kan skapa förutsättningar för framtida mästerskapsarrangörer.

Tävlingsledaren Tobias Eklund räknade med hundratalet deltagare men det blev bara 42 förare under lördagens tävling, varav få även från norr, Max Sköld Älvsbyns MS, Andreas Nyberg Luleå MS och Roine Persson Arvidsjaurs MS i MX2 samt Fredrik Lantto Luleå MS i MX1.

Tyvärr blev det ingen framgång för hemmaföraren Max Sköld i MX2 som i finalen fick bryta då hans cross började krångla. Niklas Pettersson från Göta MS körde bra i båda finalerna i MX2 och vann genom detta deltävlingen i MX2.

Resultat

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.