Chickpeas på tågturné

29 JUL 2012
Skrivet av :

Miljövänligt, roligt och härligt var punkterna som Piteåbaserade bandet ”The Chickpeas band” hade i åtanke när de inför denna sommaren bestämde sig för att ta tåget riket runt för att spela sin musik. I samarbete med SJ och Jernhusen gör de en månadslång turné som sträcker sig från Kiruna i norr till Malmö i söder. Från den 21 juli till den 23 augusti blir det många tåg och peronger som bjuds på The Chickpeas band akustiska och fina trestämmig sång i en blandning av country, blues och folk.

Så på söndagskvällen före tåget till Stockholm avgick 1940 så spelade de på Älvsbyn station perong, för att sedan äntra tåget och där ombord bjuda på en spelning till. Bandmedlemmarna är Elin Grunditz sång och bas, Ida Nilsson sång, munspel och mandolin, Lina Larsdotter sång och gitarr samt som kompband brukar de ha med sig Emil Kårén på percussion.

Den under våren första nya EP:n säljs på spelningar, iTunes och på Spotify, Under tågturné kommer de att spela på stationer, tåg och diverse scener runtom i landet. The Chickpeas band spelar även den 12 augusti på Älvsbyn station kl 21.30 just innan nattåget går.

Bandets Hemsida HÄR !

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.