Vattensäkerhet med Badarbrudarna

09 JUN 2012
Skrivet av :
På måndag den 11 juni öppnar Badarbrudarna i Älvsbyn dörrarna för en utställning med fokus på vattensäkerhet. Man får ta del av broschyrer och information om livräddning, bad- och båtvett, samt om flytvästar, öskar och livbojar.
Bakom vattensäkerhetsveckan finner man Gunnel Nilsson, tillsammans med sina sex Badarbrudar som vill förmedla hur viktigt det är att man följer de regler som finns, speciellt då man är ute på vattnet.
– Är du ute på en båt ska du ha flytväst, understryker Gunnel.

Ifjol befann sig Badarbrudarna i Lomtjärnsparken för att hålla i informationen, dock så visade det sig att regnet inte kunde hålla sig borta. Samtidigt anordnade biblioteket en mindre utställning i deras lokal med information och broschyrer från Svenska Livräddningssällskapet, där man fick läsa om livräddning och vattensäkerhetens ABC.

– Dom är fina flickorna, tycker Gunnel om bibliotekets anställda.

Detta ville Gunnel bygga mer på och försökte tänka ut hur man skulle kunna utveckla det hela, tills hon en dag fick en snilleblixt.

– Då flög det mig i skallen, en båt, berättar hon.

Så under lunchtid i fredags dök Älvsby Fastigheter upp i biblioteket med en rejäl båt, som fick tummen upp av Gunnel. Under måndagen planeras utställningen vara klar, materialet är beställt och en båt finns nu på plats.

Även en badardräkt med tillhörande accessoarer kommer att finns med.
För den som inte har tid att komma förbi biblioteket under måndagen behöver inte oroa sig, i en veckas tid kommer utställningen att pågå.

Text och Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.