Vänortsbesök från Fauske

16 JUN 2012
Skrivet av :
Känn er välkommen till Älvsbyn sa kommunalrådet Bill Nilsson, när han under lördagen besökte Fauske Skolekorps när de spelade i Storforsen.
Börje Andersson, musiklärare från Älvsbyn, var värd för korpset och lovordar det sätt som musiken i skolorna i Norge är utformat. Fauske är vänort till Älvsbyn i Norge och skolekorpsen är en del av den i Norge lagstiftade Kulturskolan, som gör att varje kommun måste ha en viss verksamhet i sin skola då det gäller kultur.Här bereds alla samma möjlighet på samma villkor utan kostnad för eleverna.

Det dryga 20-talet elever i Fauske Skolekorps som är med på resan är mellan 9-18 år och spelar allt från lätt underhållningsmusik, via konserter men kanske inte minst marchmusik, där glädje och färgrikedom står i centrum.

Efter konserten i Storforsen var det utelunch där det bjöds på grillade hamburgare och möjlighet för Fauske Skolekorps att titta lite närmare på själva Storforsen. Kommunalrådet Bill Nilsson berättade för lärarna i Fauske Skolekorpsen om vad som kulturellt brukar vara i Storforsen och även var naturscenen ligger, vilket verkade vara en intressant information.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.