Schottis i Lomtjärnsparken

15 JUN 2012
Skrivet av :
För andra torsdagen i rad har ett musikuppträdande tagit plats i Lomtjärnsparken. Denna gång var det luleågrabbarna Mattias Barthelsson, Fredrik Elemalm och Johan Dahlberg som underhöll publiken. Med Mattias på tramporgel, Fredrik på fiol och Johan på både fiol och dragspel lirade grabbarna folkmusik i alla dess toner.

– Jag hade jävligt kul, men det var svårt, berättade Mattias efter spelningen och syftade på den dåliga sittställningen han var tvungen att inta för att kunna spela.

Tillsammans med Sven-Ove Engström bjöd gruppen på låtar som ”Kalles Polka”, ”Trandansen” och ”Där Rosor Aldrig Dör”, för att sedan bjuda på lokala schottislåtar, såsom ”Schottis från Lill-Pite” och ”Schottis Från Luleå”.

Detta var gruppens första spelning tillsammans, men trots det gick det ändå vägen och fina ord fick gruppen ta emot efter spelningens slut.

Nästa torsdag kommer hiphopparen Dio ”D-Lux” Intchasso att inta scenen.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.