Tre konserter samma kväll!

29 JUN 2012
Skrivet av :
Tre av landets mest folkkära artister kommer till Musikfesten vid Storforsen den 7 juli. Det blir tre hela konserter samma kväll med Mikael Wiehe, Sanna Nielsen och Amanda Fondell.
– Tillsammans mer än fyra timmars underhållning för hela familjen, säger arrangören Håkan Bjerking.

Musikfesten på Storforsens vackra naturscen är ett sätt för filmproducenten och regissören Bjerking att bjuda tillbaka.
– Under våra filminspelningar i Norrbotten och Älvsbyn har vi blivit så väl bemötta. Vi hoppas att genom Musikfesten skapa en årligt återkommande tradition. Ett sätt för oss att visa uppskattning till alla trevliga människor vi mött i Älvsbyn, Boden, Piteå och Luleå, berättar Bjerking.

När Mikael Wiehe nämndes inför planeringen var det många som sa att ”Honom får ni inte dit upp!”.
– Men det var inte alls några problem. Tvärt om. Han svarade gladeligen att ”Det ska bli spännande att uppträda i en torrlagd älvfåra”.

Schlagerdrottningen Sanna Nielsen och hennes orkester inleder kvällen från scen. Därefter tar idolvinnaren Amanda Fondell med sitt band över. Kvällen avslutas med en konsert av Mikael Wiehe, och hans stora visskatt, med början klockan 22:00. Musikfesten blir enda spelningen de tre artisterna gör i Norrbotten.

– Vi har valt artister för att det ska passa alla åldrar. Det är alltså inga potpurrier, inga små snuttar utan tre hela set, konserter, som de utmärkta artisterna levererar, betonar Bjerking.

Arrangemanget görs i samarbete med Världsnaturfonden. Det innebär att aktiviteter för barn startar redan klockan tre på eftermiddagen med promenader och lekar.

– Spendera en hel dag i underbara Storforsen, ta med picknickkorg och hela familjen för detta är en familjefest, en musikfest för alla i hela familjen. Var och en skall känna att de får valuta för pengarna. Är det Musikfest så är det! säger Bjerking.

Marina Nyberg, chef för hotell Storforsen, berättar att intresset för Musikfesten är stort och att förfrågningarna varit många.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.