Torgdagen i Vidsel firade 30-års jubileum

16 JUN 2012
Skrivet av :

På lördagen bjöds det till den traditionella Torgdagen i Vidsel, för 30 året i ordningen. Det var ortens slöjdare, konstnärer företagare och föreningar som bjöd på försäljning av varor, provsmakning eller varför inte bara titta hur mycket som finns i och kring byn.

Hundratals besökare vandrade runt, pratade och utbytte ord med varann denna Torgdag som bjöd på strålande sol och dryga 20 gradig sommarvärme.

Börje Andersson musiklärare var extra glad denna dag då han fick stå som värd till Fauske Skolekorps från Älvsbyns vänort, när de uppträdde på torgdagen.

– Det är underbart att se hur det är i Norge, där det är lag på Kulturskola sa Börje.

Även Räddningstjänsten i Vidsel visade upp sig med sin utrustning, samt dagen till ära sin ny gamla vattenbil. I ett försök att bjuda på något nytt satsade man även på att låta intresserade prova på att rökdyka i ett lastbilsskåp med en rökgenerator.

Något som var ”Häfftigt” enligt några glada pojkar i 10 års åldern.

Ove Nilsson, Magnus Westerberg och Jan Hedström hadde ett styvt jobb att hinna med alla intresserade. Kanske några framtida brandmän till Vidsel, vem vet.

Men även mitt i allt detta så blev det skarpt läge för Räddningstjänsten, som fick ett IVPA-larm (I Väntan På Ambulans) inne i publiken på torget. Under ett par korta sekunder var all övning så verklighet och alla i den närvarande styrkan visste vad som gällde.

En äldre kvinna togs om hand och sköttes om tills hon hämtades av Ambulansen som kom från Älvsbyn.

Hur utgången blev finns inga uppgifter om, men att IVPA funktionen fick förevisas upp skarpt väkte uppmärksamhet bland många av de närvarande på torget.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.