The Bändärs rockade loss

07 JUN 2012
Skrivet av :

Varje torsdag ända fram till 2 augusti anordnas gratis musikunderhållning för musikintresserade. Bakom arrangemanget finner man musikföreningen SMÄKK, som tillsammans med ABF och Fritid & Kultur ville hitta på något för de musikintresserade i Älvsbyn och samtidigt lyfta fram de lokala talangerna. Kvällarna kommer att ha två stycken huvudartister, och efter genomförda spelningar är scenen tillgänglig för jam session.

Listan över de som kommer att uppträda under sommaren är i dagsläget ofullständig, men man kommer att fokusera sig på att ta in lokala band. Den som först äntrade scenen var de lokala coverbandet The Bändärs, som fick uppbackning av Sven-Ove Engström. Dagens väder skiftade mellan sol och regn, dock under spelningen visade sig moder natur vara på sin goda sida. Men alla planer gick dock inte att genomföra, då det kändes lite kyligt i luften.

– Vi tänkte ta på oss shorts, men de sket sig, berättar Thomas Hedberg.

Bandet rivstartade med den gamla rockklassikern ”Johnny B. Goode”, för att sedan följa upp med MC-låten ”Born to Be Wild”, ”Eye of the Tiger” och ”Knocking on Heavens Door”. Men det var inte bara gamla amerikanska rocklåtar som fanns med på kvällens repertoar. Svenska klassiker som ”Sommarnatt” och ”800 Grader” fanns även med på listan för att sätta publiken i gungning.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

 

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.