Stephany med vänner

06 JUN 2012
Skrivet av :
I augusti 2011 kom Stephany Govier till Älvsbyn från Rumänien som utbytesstudent. Nu drygt 10 månader senare börjar tiden i Älvsbyn ta slut och den 29 juni lämnar hon Sverige.- Det känns konstigt. Jag vill inte lämna Sverige. Men samtidigt längtar jag hem så att jag får träffa mina kompisar och min familj, berättar Stephany.

I samband med sin avresa valde Stephany och hennes vänner att hålla en avskedskonsert på folkhögskolan, för att ta farväl av sin kompis och samtidigt bjuda in allmänheten på musikunderhållning.
Tillsammans med Malin Sandgren på sång, Samuel Andersson på trummor, Tobias Nyberg på gitarr och Fanny Andersson på trombon bildade pianisten Stephany Govier
gänget ”Stephany med vänner”.

Gänget bjöd på både klassiska och moderna låtar. Först ut på programmet var ett pianosolo där Stephany spelade ”Preludium XVI” av Johann Sebastian Bach,
för att sedan följa upp med sången ”Apologize” och sedan ett trombon solo av Fanny.

Efter en fikapaus i halvtid fortsatte programmet med ytterligare ett pianosolo av Stephany. Denna gång spelade hon låten ”River flows in you”, en låt som hon dedikerade till sin ”mamma” Marina och ”syster” Therese. Efteråt spelades även bland annat låtarna ”Only hope”, ”A thousand miles” och ”Rain drops prelude”.
Gänget gjorde ett vackert uppträdande från början till slut, vilket hördes på applåderna och dom fina lovorden gänget fick efter att musiken tystnat för kvällen.
Under sin tid i Älvsbyn hade Stephany även turen att bli krönt till Älvsbyns Lucia 2011, och i december återvänder hon tillbaka till Älvsbyn för att kröna nästa Lucia.

Text och Foto: Robin Nilsson

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.