Sommarfest på Nyberga

20 JUN 2012
Skrivet av :

På onsdagen var det dags för den årliga sommarfesten för de 51 boende på Nybergas äldreboende. Tanken var att festen skulle äga rum ute i Lomtjärnsparken men på grund av vädret så hölls den i samlingssalen inne på Nyberga istället.

Med inbjudande välkomstskyltar, ballonger och nyplockade sommarblommor bjöds de boende till bords. Många hade längtat och var väldigt förväntansfulla.

Grillmästare var Stina Wikström och Maria Pettersson.

Dagens underhållning stod Ragnvald Bergman för, som med sin dragspelsmusik lockade till glada miner och applåder.Två ur personalen, Stina Wikström och Maria Pettersson, är initiativtagare till årets fest och agerade som kockar vid grillarna. Det bjöds på parisare med bröd och alla lät sig väl smaka.

– Det är så trevligt när det ordnas en fest som den här, sa Marianne Larsson. Margit Norén nickade instämmande.

Elin Nilsson

– Personalen är så duktiga som ordnar, de är så fina och gulliga, berömmer Elin Nilsson, Vistträsk, som numera bor på Nyberga. Avdelningarna brukar själva hitta på olika aktiviteter men just idag var det fest för hela boendet.

TEXT OCH FOTO: ULRICA HAMSCH

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.