Sikfors nära poäng

28 JUN 2012
Skrivet av :
Sikfors hade lägen. Men det blev en snöplig förlust hemma mot Öjebyn med 1-2 (0-1).

– Vi hade en jäkla otur. En poäng var vi värda, tyckte Urban Segerlund, tränare i Sikfors.

Gästerna fick en drömstart när Mehdi Awees gjorde mål redan efter åtta minuter. Men Sikfors lät sig inte knäckas utan lyfte upp spelet och hade ett par lägen till kvittering under första halvlekens inledande 20 minuter.

Nära var det flera gånger att Sikfors skulle ha gjort ytterligare ett mål.

Efter en skada på Oskar Öhgren tappade dock hemmalaget kraft och Öjebyn dominerade slutet av samma halvlek ganska kraftigt. Efter pausvilan kom emellertid Sikfors ut som ett nytt lag och satte press på gästerna i jakten på en kvittering. Men mitt i hemmadominansen gjorde Mahdi Hedayati 0-2 på en nick.

 

Mitt i Sikforspressen kunde Öjebyn nicka in sitt andra mål.

Men Sikfors visade moral och satte ännu högre press. Hemmalaget kom till flera avslut. Och när Gustav Bergström reducerade med kvarten kvar blev det en viss panik i Öjebyleden. Då trodde nog många på Forsvallen att matchen var avgjord. Det hettade till. Både på planen och vid sidan av. Öjebyns tränare fick lämna sin bänk sedan domaren Nils-Gunnar Granlund tröttnat på glåporden.

Chanserna var många för Sikfors

Sikfors radade upp chanser under slutminuterna men en boll i ribban var det närmaste mål hemmalaget kom. Det regnvåta planen gjorde det svårt för spelarna i avsluten och poängen formligen gled Sikfors ur händerna.

–  En bra insats. Framförallt i andra halvlek och ett klart fall framåt jämfört med tidigare möten mot Öjebyn, analyserade Segerlund som ser fram mot returmötet den 3 augusti.Sikfors radade upp chanser under slutminuterna men en boll i ribban var det närmaste mål hemmalaget kom. Det regnvåta planen gjorde det svårt för spelarna i avsluten och poängen formligen gled Sikfors ur händerna.

Lita på ett revanschsuget Sikfors.

Undertecknad ber om ursäkt för att detta inlägg kommer lite sent men händelseutvecklingen kring gruvbrytningen i Laver tog all tid i anspråk under tisdagskvällen och onsdagen. Hoppas på överseende.

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.