Ny gren provad

30 JUN 2012
Skrivet av :
På lördagkvällen genomfördes prov i att köra den nya klassen ”Jägarklass” i Älglöpning vid skjutbanan i Bodstrand. Knappa tiotalet skyttar/jägare både damer, herrar och ungdomar provade på att gå älglöpningsspåret på 2,7 km utan tidtagning, samtidigt som man passerade fyra avståndsbedömningsfigurer och sköt tio skott på 10-ringad tavla.

Själva promenaden får ske med valfri lämplig klädsel och stavgång är tillåten. Vapnet ligger framme vid skjutvallen så det behövs inte släpas på.

– Vi är inte många, men vi har kul sa en sliten Matti Tuuri då han gick i mål i jägarklassen. En klass som han hoppas skall locka ännu fler till Älglöpningstävlingarna.

Matti Tuuri

Visst gick det bra detta försök och nu skall det utvärderas vad som måste förbättras för att allt skall bli en bra tävlingsform. På söndagsförmiddagen genomförs även Älgsprinten där reslutatet redovisas HÄR under söndagen. Tidigare under dagen genomfördes älglöpning se resultat HÄR.

Text och Foto: Sterling Nilsson

 

 

 

Bildextra:

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.