Midsommar i Älvsbyn

22 JUN 2012
Skrivet av :
Lomtjärn och Selholmenvar två platser där det firades midsommar under fredagen och där besökarna njöt.
I Lomtjärn var det nästan kö då Jobbcentralen öppnade Caféet kl 12. Många äldre, rullatorer och anhöriga trängdes under en strålande sol och passade på att fika och fira midsommar på ett perfekt sätt.
 – Sommaren är nu här, sa en äldre dam och höll upp handen mot den strålande solen som värmde.
Ett par hudra meter bort på Selholmen hälsade Föreningen Vänskap alla välkomna till ett mångkulturellt midsommarfirande.
Hundratals bybor och invandrare av många nationaliteter njöt av att träffas och utbyta traditioner med varann. Men kanske inte minst av att bli bjudna på en välsmakande mat med spår av många kulturer.
Ahmed Hassan ordförande i Föreningen Vänskap var nöjd att se tillströmningen till Selholmen.
– Tyvärr är det väl så att de flesta svenskarna firar sin midsommar med sina familjer på invanda platser sa Ahmed, men det vi startat här kommer att fortsätta under sommaren på Selholmen, med att vara en mångkulturell plats att mötas på med samvaro, spel, musik och andra passande aktiviteter i Föreningen Vänskap regi.

Text och Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.