Kaos i Hemlighuset

10 JUN 2012
Skrivet av :
År 2009 spelade revygruppen Äxter upp föreställningen ”Hemlighuset” för allmänheten uppe i Kanislogen. Nu tre år senare är det dags för revygänget att göra ett kärt återseende i logen. 2009 års föreställning blev en succé och ett jättetryck på biljetterna skapades, och strax efter julen 2011, efter att ha blickat tillbaka, sporrades gänget att göra en favorit i repris.

– Så då kände vi oss sugna på att göra en igen, berättar skådespelaren Erik Ellingsson.
Under söndagseftermiddagen befann sig de glada gänget i ett rum på folkhögskolan för att träna inför dom kommande föreställningarna, något som var lättare sagt än gjort.
Det tar ett litet tag att bli varm i kläderna och komma sig in i rollen. Ändringar sker fram och tillbaka och texten görs om lite här och där och finslipas, då man vill erbjuda bara det allra bästa till publiken.

Dagen bjöd på lite extra skratt och galenskap under träffen, vilket är ett måste då man övar inför en fars skriven av Krister Classon, den andra halvan av komikerduon Stefan & Krister. En sak som man har ändrat i uppträdandet är dialekten på farsen, här kör man på den mer lokala varianten.
– Vad som är kul är att vi kör den på pitebondska, berättar Bitte Lundström.

Man har tidigare gått igenom den tidigare inspelade filmen från ett av deras uppträdanden för att se hur man skulle kunna göra årets fars bättre. Då märkte man snabbt att både ljudet och ljuset behövs finjusteras och scenen göras större. Men i år lovar man en sak.
– Vi ska göra det bättre helt enkelt, berättar Andreas Wiklund.

Fyra spelningar kommer att äga rum i augusti, den 10:e, 11:e, 17:e och den 18:e. Man hoppas på att ett 250-tal personer väljer att svänga förbi logen för att titta på den roliga förställningen. Biljetter finns att köpa på Coop Extra.

Hemlighuset är en fars skriven av Krister Classon och Curt Petterson, där man får följa den alkoholiserade TEKO-direktören Ludvig Olsson och dennes jobbiga dag. Ludvig har nämligen gjort en ”liten felsatsning” och satsat en stor summa pengar på kalasbyxor, som inte säljer så bra som han hoppades. Men han har även lovat dansösen Marlyn en rejäl summa pengar, vilket han självklart inte har då han efter sin felsatsning blivit en aning pank. 100 000 osålda kalasbyxor och 50 000 kronor
bortlovade till en dansös, detta kan ju inte sluta bra för Ludvig… Eller?

Bakom Hemlighuset med Äxter finner man skådespelarna:
Jan Lundberg
Bitte Lundström
Eva Lundström
Erik Ellingsson
Anneli Lundberg
Andreas Wiklund
Ljud och Ljus står Peter Eriksson för.

Text: Robin Nilsson
Foto: Sterling Nilsson

 

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.