SSK:s segertåg fortsätter

14 JUN 2012
Skrivet av :

– Inget skönspel direkt, tyckte Sikfors tränare Urban Segerlund.
Men det räckte till en seger med 2-0 (2-0) borta mot Svensbyn.
Därmed fortsätter Sikfors segertåg i division sex södra. Laget är fortfarande obesegrat.

Till spelarnas försvar ska sägas att Bäckvallen i Svensbyn inte precis är den jämnaste. Gropar lurar i gräset och vid ena hörnflaggan har förmodligen tjälen gjort en liten topp. Att slå bollen därifrån är ungefär som att lägga upp den på en kon.

Svensbyn började matchen relativt piggt och skapade ett par halvchanser plus några hörnor. Men de plockade målvakten Fredrik Segerlund ner eller boxade ut.
– De fick komma in rättvända mellan vårt mittfält och backlinje. Inte det vi önskade, ansåg Urban Segerlund.

Men Sikfors arbetade sig in i matchen. En nick av Anders Olsson gav 1-0 ungefär mitt i första halvleken. Inlägget kom från Johan Jonsson.

Efter en hörna kom Sikfors andra mål. Niklas Jonsson ”släppte” medvetet bollen istället för att ta fast den vilket överraskade hemmalagets försvar. Bollen träffade stolpen och i den efterföljande kalabaliken fälldes Gustav Bergström och Sikfors fick en straff som sedan Johan Jonsson säkert slog i mål.

Andra halvlek bjöd inte på så många chanser och Sikfors seger var aldrig hotad.
– Men vi spelade inte bra och fick aldrig tag i bollen, ansåg Segerlund.

Vinst blev det ändå. På en undermålig plan hoppade Erik Norén, Gustav Bergström, Johan Jonsson, Jocke Norberg och David Lundqvist bäst över tuvor och gropar.

Som en fotnot kan nämnas att matchen filmades av TV 24 Norrbotten!

Se fler bilder nedan.

TEXT OCH FOTO: EMELIE BERGLUND OCH TONY BERGLUND

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.