Finväder under Radioaktiv promenad

01 JUN 2012
Skrivet av :
För femte året i rad deltog Älvsbyn i Sveriges Radio Norrbotten P4:s direktsända hälsosatsning RadioAktiv, som pågår runt om i Norrbottens län. Arrangemanget gjorde sin debut för sex år sedan med syfte att få ut länets innevånare på en gemensam hälsosam promenad. I Älvsbyn valde man att gå den 4,5 kilometer långa slingan ”Hälsans Stig”, en väg som invigdes 2008 och som sträcker sig runt Nybergshägnan och delar utav Altuna.

Mellan 250 och 300 människor i alla åldrar och yrken samlades utanför kommunhuset innan starten gick av klockan 08:30. Kommunalrådet Bill Nilsson tog täten i början, för att sedan lämna över facklan till dom yngre deltagarna som snabbt spurtade iväg. Dagen bjöd på perfekt promenadväder, sol, en lätt bris och inte allt för många plusgrader.

ICA Supermarket och Coop Extra hade båda sponsrat händelsen med energirik frukt som deltagarna fick dra i sig innan man begav sig ut på promenaden.

Se fler bilder nedan:

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSON

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.