Examensyra rådde i Älvsbyns butiker

01 JUN 2012
Skrivet av :

Examensyra härjade i Älvsbyn under torsdagskvällen. Om bara några dagar befinner sig skoleleverna i kyrkan för att ta farväl till skolan, för att sedan antingen bege sig ut på sommarjobb och tjäna pengar eller helt enkelt njuta av sommarlovet. I samband med den kommande examen passade Älvsbyns affärer på att ha öppet extra länge under torsdagskvällen, för att locka kunderna med fina erbjudanden och en och annan matbit.

Ute på Storgatan befann sig grillmästarna Jan-Olof ”Janne” Lindström, chef på Coop Extra, och Ulf ”Uffe” Burström, chef på ICA Supermarket. De båda cheferna grillade för fullt och bjöd dom sugna besökarna på grillat kött och fisk med tillbehör. Men först fick Anna Gårding agera grillinstruktör och instruera de båda grillmästarna i hur den nya Webergrillen fungerade.

Jan Lundberg och Anneli Lundberg fanns på plats för att sälja biljetter inför teatergruppen Äxters kommande visning av Stefan & Kristers teaterpjäs ”Hemlighuset”. På plats fanns även elever från Älvåkraskolans årskurs 6, 7 och 8 för att visa sina kreationer. Ungdomarna hade skapat kockkläder av gamla kläder och tavlor av olika tidningsmaterial. Under kvällen hade kvällsflanörerna chans att gå med i deras lotteri, där vinsten bestod av kockkläderna.

Representanter från ÄIF:s F-01 fotbollslag fanns också med, dom sålde fryspåsar där intäkterna gick till klubben.

För dom små fanns det ponnyridning i Lomtjärnsparken. Älvsby kyrkokör, ledd av dirigenten Kerstin Hansson, fanns på plats för att sjunga in våren.

För dom bilintresserade anordnades det en bilvisning utanför Elkedjan, där entusiasterna fick gå runt och kolla på de olika bilar som fanns representerade. Spekulanter hade även chans att ta sig en provtur för att känna på hur dom kändes att köra.

Se fler bilder nedan.

TEXT OCH FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.