Segerjubel för ÄIF:s damer

10 JUN 2012
Skrivet av :

Älvsbyns damer besegrade Malmberget hemma på Älvåkra med 2-1 (0-0).
Det var en rättvis seger.
– Framförallt gör vi en riktigt bra andra halvlek, berömmer assisterande tränaren Magnus Norberg.

Älvsbyn trillade boll stundtals riktigt bra.
– Dessutom var försvarinsatsen god över hela planen, tycker Norberg.

Första halvlek blev ganska chansfattig. Men efter pausvilan satte Älvsbyn hårdare press framåt. Inte minst genom snabba Anna Berglund som har förmågan att växla tempo i sin löpning.

Men det skulle dröja fram till den 69:e matchminuten innan nolla spräcktes av talangen Elvira Nordström. Sedan avgjorde Helena Norberg matchen med ett distansskott från 40 meter (!) när hon satte 2-0.

Malmberget tilläts tröstmåla sedan laget fått en indirekt frispark i straffområden sedan domaren Eje Larsson bedömt att hemmalagets annars utmärkt duktiga målvakt Carolin Berell tagit för god tid på sig att sparka ut bollen.

Som sagt en stabil insats av Älvsbyn. Helena Norberg hade flyttats upp på mittfältet och agerade som den spelmotor hon kan vara. Hon var mycket duktig.

Framåt så skapade Anna Berglund en hel del och Elvira Nordström kämpade bra på sin vänsterkant.
Hela backlinjen var dessutom stabil. Men denna match förtjänar alla i Ävsbyn ett gott betyg. Vi skulle faktiskt kunna räkna upp hela laguppställningen.

Se fler bilder nedan…

TEXT OCH FOTO: TONY BERGLUND

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.