Älvsbyhus lanserar ny finansieringslösning av drömhemmet

07 JUN 2012
Skrivet av :

Nu blir det möjligt att köpa drömhemmet tack vare en ny finansieringslösning från Älvsbyhus. Med start vecka 23 erbjuder Älvsbyhus kunderna förlängda betalningsvillkor på en väsentlig del av husets kostnad. 
Om kunden själv står för cirka 100 000 kronor i kontantinsats erbjuder Älvsbyhus möjlighet till finansiering av mellanskillnaden mellan banklånet och kontantinsatsen. 
Älvsbyhus finansieringslösning bedöms vara den enda i sitt slag i branschen.

Småhusbyggandet har minskat under det senaste året och en av anledningarna är de skärpta kraven vid finansiering av husköpet. Med en mindre kontantinsats kan nu den som vill köpa ett nyproducerat Älvsbyhus nyttja erbjudandet från Älvsbyhus och på så sätt finansiera det nya boendet.
– Många unga barnfamiljer vill flytta till en större bostad men har inte haft möjlighet att spara ihop till den stora kontantinsats som krävs. Nu gör vi det möjligt att förverkliga drömmen om den egna villan, säger Kent Johansson VD på Älvsbyhus.

Älvsbyhus finansieringslösning är främst anpassad för de som vill förverkliga drömmen om ett eget hem men utan möjlighet att undvara ett antal hundratusen i kontantinsats. En förutsättning för att erbjudas finansieringslösningen är att kunden kreditprövats och godkänts av bank avseende finansiering av bottenlån.
– Tack vare vår starka balansräkning kan vi nu som enda hustillverkare erbjuda våra kunder den här lösningen med förlängda betalningsvillkor, säger Kent Johansson VD på Älvsbyhus.

Fakta om Älvsbyhus finansieringslösning:
Räntesats: 6-7 procent beroende på vald avbetalningstid. Amorteringstid: 5-10 år. Uppläggningskostnad: upp till 25 000 kr beroende på vald avbetalningstid.

Om Älvsbyhus: 
Älvsbyhus har levererat modulbyggda trähus sedan 1960. Genom årens lopp har vi sålt fler än 36 000 hus i Sverige, Finland och Norge. Den stora efterfrågan på Älvsbyhus i hela Norden har gjort att expansionen även har skett utanför Älvsbyn med produktionsanläggningar i Bjärnum och Vålberg samt i Kauhajoki i Finland.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.