Tekniker gav konsert i musik

03 MAJ 2012
Skrivet av :

Under torsdagskvällen bjöd gymnasieeleven Petter Sundkvist på olika musiktolkningar i biosalongen på Folkets Hus Forum i Älvsbyn tillsammans med sina vapendragare.
Petter går tredje året på Tekniska programmet i Älvsbyn och har som projektarbete att tillsammans med sina polare anordna en konsert.

Under torsdagskvällen hölls gratiskonserten ”Undercover” för allmänheten, en konsert som gymnasieeleven Petter Sundkvist hade i uppgift att genomföra som skolprojekt.
– Jag är typen som blir nervös strax innan det börjar, men i övrigt känner mig lugn, berättade en kolugn Petter en timme innan konserten började. Att en som går Teknikprogrammet har som projekt att hålla i en konsert kan tänkas vara udda, men det krävs oftast teknisk utrustning för att en konsert ska kunna genomföras, såsom förstärkare till basen till exempel. Allt i syfte för att få fram det där lilla extra i musiken.
– Tekniken framhäver musiken, säger Petter.

Tillsammans med Petter finner man basisten Viktor Lundström, trummisen Samuel Andersson, gitarristen Mikael Edström och medhjälparen Stas Prydvorov. Gruppen framförde tolkningar på Stevie Wonder och Coldplays låtar, men självklart fick även favoriten Euskefeurat vara med på ett hörn. En av favoritlåtarna fanns med på repertoaren, närmare bestämt ”Pessimistkonsulten”.
– Det är i rent underhållande syfte, berättade Petter om sitt val av låtar.

Petter har ett par år på nacken vad gäller musiken. Han har tränat i några år och har även uppträtt en  och annan gång tidigare. Sina medmusikanter är heller inte ovan vad gäller att spela instrument, tillsammans har dom dock inte övat mer än 5-6 timmar. Men förhoppningsvis väntar ett fint betyg till Petter efter kvällens uppträdande.

Text: Robin Nilsson
Foto: Sterling Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.