Strålande väder under Fritidshemmens dag

08 MAJ 2012
Skrivet av :

Den årliga Fritidshemmens dag gick av stapeln i soligt väder och många plusgrader under tisdagen. Dagen firas över hela Sverige den 8 maj och går varje år i nytt tema. Årets tema var ”Lära, leva och utvecklas”, där barnen får lära sig att nå målen i den nya läroplanen. Dagen till ära hade Lärarförbundet tryckt t-shirts till alla deltagande lärare med just dom orden.

Anledningen till varför fritidshemmen har fått en egen dag är för att man vill uppmärksamma om hur viktigt det är med fritids, samtidigt som man hittar på någonting roligt tillsammans.

– Vi vill visa upp oss och samtidigt få ett tillfälle att träffas och ha roligt tillsammans, berättar fritidspedagogen Marita Lundqvist på Tärnstigen, och lägger till att fokusen ligger alltid på eleverna.

Barn från kommunens alla fritids sammanstrålade på Turklöverns torg för att rappa in våren tillsammans med ”fritte-rappen”.

Tidigare år har barnen från Vidsels fritids inte kunnat delta på grund av svårigheter att ta sig ner på byn, men inte denna gång. – I år är det extra roligt, för i år är Vidsel med oss, berättar en glad Marita Lundqvist.

Efter rappen bildade barnaskaran ett tåg och begav sig i riktning mot Älvåkra idrottsplats för aktiviteter och mat. Men innan dom anlände till idrottsplanen passade de på att passera genom kommunhuset, för att visa att framtiden bara är ett stenkast bort.

I år skulle varje barn ha med sig ett instrument som dom skulle använda under dagen, toner av gitarrer och hemgjorda maracas spelades under vandringen genom centrum. Väl framme vid slutdestinationen väntade olika lekar för dom glada barnen.

Några utav lekarna var under örnens vingar kom, fotboll, repstafett och pepparkakskull, något som fick många nya vänner att träffas.

Mellan lekarna fick barnen njuta av korv med bröd, och självklart någonting sött. Barnen hade själva rullat mjölkfria chokladbollar som dom fick avnjuta efter maten.

Text och foto: Robin Nilsson

Bildextra:

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.